3-0! UEFA a decis rezultatul meciului România-Norvegia. Suntem obligaţi să batem Irlanda de Nord

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a anunţat azi decizia luată după ce partida programată sâmbătă a fost anulată pentru că nordicii nu au venit la Bucureşti. , scrie digisport.ro.

Anunțul a fost făcut atât de presa din Norvegia, cât și de Federația de la Oslo.

UEFA a decis că România a câştigat cu 3-0 meciul nejucat cu Norvegia

Autorităţile scandinave le-au interzis fotbaliştilor norvegieni să părăsească ţara după ce testul la COVID-19 al căpitanului Elabdelaoui a fost pozitiv.

Potrivit Federației, norvegienii pot face apel în următoarele cinci zile.

De ce trebuie să bată România pe Irlanda de Nord

În aceste condiţii, România poate termina pe locul 2 dacă bate în Irlanda de Nord şi Austria învinge Norvegia. Dacă Norvegia va câştiga partida cu Austia, atunci noi rămânem pe locul 3, aşa că nu vom retrograda în Liga C.

Victoria cu britanicii este mai importantă pentru că în acest mod putem spera la urcarea în Urna a 2-a valorică la tragerea la sorţi pentru CM2022 din Qatar. Pentru ca acest obiectiv să fie atins trebuie şi ca Serbia să învingă Rusia.

Presa internaţională a tratat subiectul jocului România-Norvegia

Lumea se aştepta ca verdictul venit de la UEFA să fie negativ pentru Norvegia, atâta vreme cât echipa nu s-a prezentat la stadion pentru a juca meciul. Nord-irlandezii erau dezamăgiţi că la ora partidei cu România ei urmau să fie deja retrogradaţi în Liga C pentru că au rămas pe ultimul loc, indiferent de rezultatul de la Belfast.

“Meciul dintre România şi Norvegia a fost anulat duminică, după ce naţionala Norvegiei nu a primit permisiunea de a se deplasa, în urma unui test pozitiv la coronavirus.

Cel mai probabil, România va câştigat cu 3-0, la masa verde. Norvegia şi-a făcut un lot complet nou pentru a juca meciul cu Austria.

Indiferent de decizia care se va lua în privinţa meciului România – Norvegia, partida de la Viena va stabili câştigătoarea grupei şi ce echipă va promova astfel în Liga A. Norvegia are nevoie de orice victorie în afară de 1-0 pentru a termina pe primul loc”, au scris cei de la Sky Sports.

“Retrogradarea Irlandei de Nord în Liga C ar putea fi confirmată înainte ca echipa să intre miercuri seara pe teren. Sunt aşteptate veşti de la Comitetul Disciplinar al UEFA în privinţa partidei dintre România şi Norvegia, care a fost anulată.

Naţionala Norvegiei nu a putut călători în România, conform regulilor impuse de guvern, şi riscă să piardă cu 3-0 la “masa verde”, conform protocolului UEFA în privinţa cazurilor de COVID-19.

Asta se va întâmpla, dacă se va decide că federaţia norvegiană este vinovată pentru nedisputarea meciului. Ar echivala cu retrogradarea Irlandei de Nord din Liga B înainta meciului cu România, de miercuri.”, au publicat şi cei de la Belfast Telegraph.

Clasamentul Grupei B1 după ce România a câştigat la masa verde cu Norvegia:

1. Austria 12p (5 meciuri)2. Norvegia 9p (5 meciuri)3. România 7p (5 meciuri)4. Irlanda de Nord 1p (5 meciuri)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!