Adrian Oros: Doar samsarii și PSD-iștii sunt deranjați de Ordinul ”maxim 5 porci în gospodărie”!

Asaltat în mediul online de micii crescători de suine care îi trimit mesaje pe contul de Facebook și care au inițiat și o petiție împtriva Ordinului care limitează creșterea porcilor în gospodării la cinci capete, ministrul Agriculturii, Adrian Oros iese la atac și spune că cei care se împotrivesc actului său normativ sunt fie pesediști, fie samsari, scrie agrointel.ro.

Iată, integral, mesajul postat de ministrul Adrian Oros pe pagina sa de Facebook după ce petiția de stoparea a Ordinului nr. 24/2021 a ajuns la 13.481 de semnături:

”Doar SAMSARII și PSD-știi sunt deranjați de noua reglementare, de aceea dezinformează. După ce a umplut România de Pesta porcină africană și a distrus creșterea porcului, acum PSD sare în ajutorul samsarilor! Între 2017-2019, în România, Pesta porcină africană s-a răspândit în toată țara, producând pagube imense. Așa a vrut PSD! Doar 25% din carnea consumată se produce în țară, restul de 75% îl importăm. Așa vrea PSD! Au fost uciși până acum 740.000 de porci, au falimentat zeci de fermieri români, iar statul a plătit despăgubiri de sute de milioane euro. Așa vrea PSD!! Deficitul comercial la carnea de porc este de peste 550 mil. euro. Deci, se scot din țară, anual 550 mil euro pentru a cumpara carne de porc. Așa vrea PSD!! Pentru a stopa evoluția acestei boli, pentru a diminua pierderile economice uriașe și pentru a relansa creșterea porcului în România trebuie să se respecte regulile de către toți crescătorii de porci și să se controleze numărul mistreților. Asta vrea Guvernul și crescătorii corecți! Noua reglementare nu schimbă nimic pentru 98% dintre crescătorii de porci. Atât pentru cei care cresc porci pentru consum familial în gospodariile țărănești, cât și pentru fermierii care fac creștere și comerț cu porci și respecta legea. Interesul PSD este de a importa in continuare carne de porc, iar cei care plimba ilegal animale și boli prin țara sa își continue activitatea”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!