Candidatul PMP Adrian Mocanu, singurul parlamentar buzoian făcut ofițer “la apelul bocancilor”

Deputatul Cezar Preda,  explica pe înțelesul tuturor ce anume îl recomandă pentru gradul militar obținut în anul 2011 prin bunăvoința ministrului Gabriel Oprea. Dacă Preda făcea atunci referire la funcțiile pe care le-a deținut în comisii și diverse stagii de pregătire militară care l-ar fi recomandat pentru gradul obținut, zilele trecute,  am mai aflat un lucru care ne pune pe gânduri. Cezar Preda nu este singurul parlamentar buzoian care a primit un grad militar în dar de la fostul ministru al Apărării.

Celălalt parlamentar care a obținut gradul de maior chiar înainte cu un an ca liderul PDL Buzău să obțină avansarea cu cântec este nimeni altul decât Adrian Mocanu. Conform unei liste publicată de cotidianul central Evenimentul Zilei, Adrian Mocanu ar fi obținut gradul de maior în anul 2010.

Am urmărit cu atenție studiile menționate în CV-ul celui mai tânăr deputat și nu am descoperit nici studii de natură militară și nici măcar ceva informații despre satisfacerea stagiului militar,  fie și cu termen redus, fiind vorba despre un absolvent de studii superioare și cam atât. Ceva totuși l-a recomandat pe cel mai tânăr deputat al Buzăului să obțină un grad de ofițer în armata română, grad pe care militarii de carieră nu prea ajung să îl obțină la vârsta pe care o are parlamentarul nostru.

Nu este vorba despre studii aprofundate,  ci de un stagiu ce valorează, probabil, mai mult decât câțiva ani buni de pregătire militară. Adrian Mocanu a făcut în anul 2010 trei luni de pregătire politică sub directa îndrumare a generalului Gabriel Oprea și, cunoscut fiind ca un elev silitor, a dobândit de la șeful său cunoștințe ce îl recomandă pentru gradul militar obținut, scrie observatorulbuzoian.ro.

Ciprian STERIAN

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!