Cartea electronică de identitate va fi emisă începând de luna viitoare. Cum poți solicita noul document – Biz Brasov

Cartea electronică de identitate va fi emisă din 2 august. Aceasta va funcționa ca un document unic, respectiv ca o cheie de acces la toate platformele digitale ale statului.

La direcția de evidență a populației de care aparține, orice persoană poate solicita o carte de identitate electronică înainte ca cea pe care o are acum să îi expire. Sistemul va fi testat în primele 4-5 luni, iar apoi, cam într-un an și jumătate, va fi implementat. În această perioadă, dacă la secția la care esti arondat nu există intrastructura pentru noua carte, vei primi tot una clasică, scrie bizbrasov.ro.

În cazul în care nu vrei să îți faci carte de idetitate electronică, dar vrei să călătorești doar cu buletinul, ca până acum, acest lucru nu va fi posibil. Doar cartea electronică va fi valabilă. Dacă la evidența populației nu se emit cărți de identitate electronice, vei putea face schimbarea până la 1 august 2031. Vei putea călători cu pașaportul dacă nici până atunci nu îți schimbi cartea de identitate.

Noul document va fi cât un card bancar sau permis de conducere. Materialul va fi puțin mai gros, deoarece trebuie să aibă și cipul de identificare. Placheta va fi făcută la Împrimeria Statului, personalizarea la Serviciul Național de Pașapoarte, iar actualizarea datelor se va realiza la evidența persoanelor.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!