Cea mai cunoscută bază de pescuit din Galați a fost populată cu crap. Este vorba despre Balta Zătun în care au fost aruncate peste două tone de pește

Cea mai cunoscută bază de pescuit din Galați a fost populată cu crap. Este vorba despre Balta Zătun în care au fost aruncate peste două tone de pește. Autoritățile spun că este a doua populare din acest an a zonei de agrement, anunță MEDIAFAX.

Acţiunea s-a desfășurat miercuri și a fost realizată de Consiliul Judeţean, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi. În total, în apă au fost aruncate 2,5 tone de crap. Valoarea totală a investiţiei este de 32.700 de lei, transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până la sfârșitul acestei luni, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat, scrie stiripesurse.ro.

„Este cea de-a doua populare cu pește de anul acesta. Dacă în primăvară balta Zătun a fost populată cu 3,5 tone de caras, acum balta este populată cu 2,5 tone de crap. Peştele a fost cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Complexul de agrement Zătun se va dubla ca suprafață cu o finanțare europeană obținută prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Lucrările se vor încheia anul viitor.

Conform proiectului prezentat de autorități, la Zătun vor fi realizate spaţii de cazare şi camping, foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii și pontoane pescăreşti. Investiția este de două milioane de lei, din care aproximativ jumătate din sumă reprezintă finanțare nerambursabilă.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!