Condamnare record pentru „campionul” la înşelăciuni prin metoda „Accidentul”: 59 de pedepse şi 30 de ani de puşcărie

Un bărbat din Piatra Neamţ a primit o pedeapsă record din partea magistraţilor ieşeni, care l-au condamnat la aproape 37 de ani de închisoare. Acesta este considerat campion la tras ţepe prin metoda ”Accidentul”, primind nu mai puţin de 59 de pedepse într-un singur dosar. 

Infractorul şi-a schimbat numele de două ori până acum, pentru a i se pierde urmele, dar a primit, într-un final, o pedeapsă de 15 ani, 10 luni şi 7.212 zile de puşcărie, pentru tentativă de înşelăciune. , scrie adevarul.ro.

Pedeapsa stabilită de instanţă depăşea maximul admis în România, astfel, el rămânând să execute o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. 

Bărbatul a fost condamnat în ultimii ani de mai multe instanţe din zona Moldovei, magistraţii luând în calcul toate aceste sentinţe, date pe rând de Judecătoria Roman, Judecătoria Piatra Neamţ şi Judecătoria Bacău. Judecătoria Iaşi l-a condamnat pe N.B. la 292 luni de închisoare, după ce a încercat să folosească aceeaşi metodă cu Lucreţia D., din Iaşi, care a anunţat autorităţile. 

Victime ale metodei ”Accidentul”, de cele mai multe ori sunt persoane în vârstă, care sunt sunate şi anunţate că o persoană dragă ar fi fost implicată într-un accident şi are nevoie de bani pentru tratament de urgenţă în spital sau poate chiar pentru a scăpa de un dosar penal. Astfel, persoanele sunate intră în panică şi sunt de acord să trimită cât mai repede suma de bani cerută.  

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!