După ce a fost sechestrată în Mexic, o femeie nu a mai fost primită la birou fără dovadă medicală, în România

După ce a petrecut 26 de ore pe aeroportul din Cancun, alături de alți români care mergeau în vacanță în Mexic, o femeie din Galați a ajuns la cuțite cu angajatorul, la întoarcerea în țară.

Șeful direct nu i-a permis să revină la birou și i-a cerut o dovadă medicală că nu s-a infectat. De fapt, avea să recunoască omul, ceilalți colegi de serviciu ar fi făcut presiuni să o țină departe, de teama Covid, scrie stirileprotv.ro.

Femeia de 71 de ani a plecat, împreună cu o prietenă, în ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de vis. Calvarul a început în aeroportul din Cancun, unde, alături de alte câteva zeci de romani, a fost sechestrată timp de 26 de ore. Totul, în urma anchetării unei grupări interlope, conduse de cel supranumit „Rechinu”.

După 10 zile, la întoarcerea în ţară, a avut o altă surpriză neplăcută. Directorul Casei de Ajutor Reciproc, unde lucrează ca Preşedinte al Comisiei de Cenzori, a alungat-o de la birou.

Verginica Pintilie, angajată CARP Galaţi: „Să plec, că aşa a hotărât în consiliul director, cât eu eram plecată, ca să nu-i contaminez. Dacă nu vreau să plec, să părăsesc instituţia, mă dă afară cu bodyguard-ul”.

Femeia i-a explicat şefului că, la întoarcerea în ţară, nu au existat probleme cu responsabilii din Sănătate. Nimic complicat, pur și simplu, Mexicul nu se afla pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Nici pomeneală de obligaţia de a intra în carantină, la revenire.

Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi: „În primul rând, este o minciună! Nu ştiu cum aţi auzit de treaba asta. Nu i-a zis să nu vină la muncă. Să vină după ce vine cu un document, generalizez, din partea măcar a medicului de familie. Noi aicea lucram cu tot felul de oameni. Zilnic avem peste 300 de oameni şi avem 70 de salariaţi. Trebuie, și asta ne-am propus şi niciodată n-am făcut altfel, să respectăm cu stricteţe legile acestui popor”.

De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi i-a confirmat femeii că nu trebuie să prezinte acte doveditoare la întoarcerea din Mexic.

Liliana Iordachescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi: „Pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, Mexicul nu figurează. Deci Mexicul nu era în zona galbenă”.

În cele din urmă, preşedintele casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Galaţi recunoaşte că nu şi-a primit colega la serviciu în urma presiunii celorlalţi angajaţi, care se temeau că ar fi putut să îi îmbolnăvească.

Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi: „Au venit oamenii din jur, “domnule preşedinte, ştim ce-a fost, ştim pe unde-a umblat, de ce nu-i cereţi să stea acasă câteva zile?” N-am vorbit cu toţi aşa? Că e bine, când se întoarce, să stea câteva zile acasă”.

Femeia a stat două zile acasă şi, până la urmă, a primit de la medicul de familie o adeverinţă prin care se atestă că este clinic sănătoasă. Cu hârtia în mână, s-a prezentat la serviciu.

Acum se gândeşte să apeleze la serviciile unui avocat specializat în legislaţia muncii.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!