După ce te vaccinezi, mai transmiţi virusul în cazul în care te infectezi? Dr. Valeriu Gheorghiţă răspunde

“Există studii care ne arată o reducere cu cel puţin 60-70% a riscului de transmitere, pentru că scade riscul de infecţie asimptomatică.

În plus, chiar şi la pacienţii cu COVID-19 după vaccinare, s-a observat o scădere a încărcăturii virale de cel patru ori comparativ cu cei nevaccinaţi, ceea ce înseamnă că vom avea o cantitate mică de virus în secreţiile respiratorii şi un risc mai redus de contagiozitate”, a explicat medicul-colonel Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, scrie antena3.ro.

Specialistul a explicat că sunt persoane care se pot îmbolnăvi şi după vaccinare, în special cele areactive, care nu răspund la niciun vaccin. Totuşi, numărul lor este mic.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Nu cred că vom face vaccinul anti-COVID an de an, ca cel pentru gripă

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a spus sâmbătă, la Antena 3, că nu crede că va fi nevoie ca imunizarea contra coronavirusului să se facă în fiecare an, la fel ca la gripă.

Totuşi, medicul acceptă posibilitatea ca unele persoane cu risc să fie nevoite să mai facă încă o doză de ser imunizator, însă deocamdată nu se poate afirma această ipoteză.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!