Franţa declară stare de urgenţă. Noile măsuri vor intra în vigoare incepând de sâmbătă, miezul nopţii

Guvernul francez a aprobat miercuri reinstituirea stării de urgenţă. Emmanuel Macron a propus şase săptămâni de carantină nocturnă, între orele 21:00 şi 06:00, dar Guvernul a aprobat doar patru. Preşedintele francez are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a suplimenta perioada de carantină cu alte două săptămâni.

Emmanuel Macron: Parcurgem ceea ce se numeşte valul doi al epidemiei de coronavirus. Iles-de-France este un focar activ, tot mai multe cazuri sunt raportate acolo. Prin urmare, atât Iles-de-France, cât şi alte opt oraşe mari din Franţa, unde rata de infectare este în creştere, vor trece în carantină de noapte. Carantina va fi instituită începând de sâmbătă, la miezul nopţii, şi va dura patru săptămâni, cu posibilitate de prelungire încă două săptămâni, până în decembrie, dacă Guvernul va fi de acord. Este o măsură importantă, peste 32% din capacitatea secţiilor ATI este ocupată de pacienţi COVID-19, scrie mediafax.ro.

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 inclusiv în Paris şi Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. 

Pentru a pune în aplicare măsura de carantină, ”vor exista controale şi amenzi de 135 de euro şi în cazul unor infracţiuni repetate amenda va ajunge şi la 1.500 de euro”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!