Gata cu sălbăticia de pe șosele?! Se reactivează radarele fixe de pe șosele, iar vitezomanii vor primi amenda acasă în plic

La ora actuală România nu are o legislație care să-i pedepsească pe șoferii vitezomani cu radarele fixe. Așa arată un stat eșuat. Politicienii de la guvernare vor să schimbe situația mai ales că trebuie definită doar o expresie: „viteză medie”

Radarele fixe aparţin Companiei Naţionale de Drumuri şi nu sunt folosite de mai bine de 10 ani pentru că, nu sunt omologate dar şi pentru că din legislație lipseşte termenul „viteza medie”, anunță Stirile Pro Tv, scrie romani-buni.info.

Cu alte cuvinte, şoferii care vor depăşi viteza medie între două puncte de pe şosea vor fi amendaţi, de poliţie şi vor primi amenda acasă, în plic.

Jurnalistul Vitalie Cojocari: „Autoritățile le pregătesc șoferilor români radare fixe! Sunt niște radare speciale, despre care o să vă povestesc mai jos. Doar că mai întâi vreau să vă spun de unde a pornit ideea.

De la o statistică. Înainte de pandemie, în 2019, au fost 894 de morți pe șosele. În 2020, cât am stat în case, numărul morților a scăzut ușor la 812. Suntem în 2021, anul nu s-a terminat, iar pe drumuri au murit deja 932 oameni.

”Viteza neadaptată la condițiile de mers” este cauza principală, se arată într-un document oficial. Acesta propune și niște soluții. Printre altele, să îi ”convingă” pe români să nu mai calce pe accelerație. Cum? Cu amenzi.

Așa s-a născut proiectul radarelor fixe administrate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Din informațiile mele, avem deja în jur de 20 de astfel de sisteme în toată România, toate sunt pe autostrăzile construite după 2010. Radarele fixe despre care vorbesc reprezintă niște sisteme inteligente, sută la sută funcționale, dar cu ajutorul cărora nu se dau amenzi pentru că acum nu ar exista un cadru legal.

Radarele fixe ale CNAIR stabilesc viteza medie de deplasare a mașinilor. Doar că, spun reprezentanții CNAIR, în legislație nu există termenul de ”viteză medie”. În plus, radarele fixe nu sunt omologate, așa că sunt folosite de CNAIR doar pentru monitorizarea traficului. Sistemul este inteligent și automat. Am explicat în video cum funcționează.

Vedeți în poze niște dungi în asfalt? Sunt un fel de senzori, mi-au spus reprezentanții CNAIR. Sistemul calculează în cât timp a parcurs roata mașinii de la primul senzor la al doilea, apoi împarte timpul la 2.5 metri, adică distanța dintre cei senzori.

Dacă viteza medie astfel calculată depășește limita legală, sistemul fixează încălcarea și trimite amenda proprietarului mașinii acasă, în plic. Mă rog, acest lucru ar trebui să-l facă poliția, când va fi găsită soluția legală, dar vor fi omologate și radarele fixe ale CNAIR”.

Vezi aici Video:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!