În România se va reintroduce serviciul militar voluntar în termen -DOCUMENT

Guvernul a aprobat astăzi strategia militară a României – Capacitate defensivă credibilă, pentru o Românie sigură. Aceasta prevede reintroducerea serviciului militar voluntar în termen.

Potrivit documentului serviciul militar voluntar în termen va fi reintrodus, fiind pregătite schimbări legislative care vor fi puse la punct astfel încât să fie permise selecţia, recrutarea și instruirea de militari voluntari în termen, scrie observatorulph.ro.

În strategia care poate fi descărcată de aici: STRATEGIA-MILITARA-A-ROMANIEI-1 se arată că ”Reformarea sistemului de constituire și pregătire a rezervei urmărește identificarea și asigurarea unei resurse umane de calitate, instruită și motivată, pentru completarea structurilor, în vederea realizării capacității de luptă complete.

Citește și Armata Română face recrutări. Ce condiții trebuie să îndeplinești și locurile scoase la concurs

Demersurile de modificare, completare și îmbunătățire a cadrului legislativ incident vor conduce la inițierea serviciului de militar voluntar în termen, prin care să se asigure formarea și instruirea anuală a tinerilor destinați în principal, rezervei operaționale”.

Vom reveni cu detalii.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!