Mărțișoarele, interzise de 1 martie în școli. Copiii nu vor avea voie să le ducă daruri colegilor și profesorilor

Un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației interzice schimbul de obiecte personale în școli, din motive de siguranță sanitară. În această categorie intră și mărțișoarele. 

Elevii nu vor putea urma tradiția de a duce mărțișoare la școală anul acesta. 

Potrivit ordinului comun, “este interzis schimbul de obiecte personale.”Schimbul de obiecte personale între elevi ar putea fi un prilej de apropiere între aceștia, fapt care ar putea încălca măsurile de distanțare. , scrie m.spectacola.ro.

„Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte. (…) Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației, la ProTv. 

Astfel că, anul acesta, fetele își vor cumpăra singure mărțișoare iar profesorii nu vor mai primii brațele de flori ca în alți ani. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!