Medicul Cătălin Denciu a fost declarat “Eroul Anului 2020” în Belgia, după ce a intrat în flăcări pentru a salva pacienți COVID în timpul incendiului din Piatra Neamț

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții la incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Medicul-erou Cătălin Denciu

Beldefnews.mil.be / Facebook / Exploziv TV Neamt

Pe 14 noiembrie 2020, când a avut loc incendiul de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu se afla de gardă la secţia Terapie Intensivă. Medicul a intrat în flăcări pentru a salva pacienții cu COVID-19, suferind arsuri de gradul doi şi trei pe 40% din corp, scrie observatornews.ro.

“Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Zece oameni au murit în incendiul violent care a izbucnit, pe 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț.

Nelu Tătaru: “Doctorul Denciu a descuiat și a intrat. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja”

Dr. Ioan Cătălin Denciu este medicul care a ales să intre în flăcări ca să salveze cât mai multe vieți, după izbucnirea incendiului în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Doctorul Denciu a ignorat durerea și nu a uitat jurământul pe care l-a depus atunci când a ales această nobilă meserie, să salveze vieți cu orice preț.

Alături de doctorul Denciu a fost și doctorul Pavel Bors, care și-a pierdut și el un deget, în haosul creat, însă doctorul Denciu a suferit răni groaznice pe corp, insistând până în ultimul moment să scoată din calea flăcărilor pacienții infectați cu coronavirus, care, fiind foarte slăbiți, intubați din cauza virusului, era neputincioși în fața focului și a fumului. Imaginile din secția ATI sunt devastatoare.

Dr. Ioan Cătălin Denciu a fost scos și el din flăcări, de către colegii săi salvatori, care i-au acordat primul ajutor, fiind ulterior transportat în Belgia pentru a primit tratament specializat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

catalin denciu medic incendiu piatra neamt

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!