Nou focar de COVID-19 în Costinești. Persoană descoperită cu coronavirus, venită la mare cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. Era cazat la o pensiune cu 150 de persoane

utoritățile sanitare au descoperit un caz de coronavirus la o persoană dintr-un grup de turiști din Dâmbovița care s-a cazat la o pensiune cu 150 de persoane din Costinești, staţiunea unde zilele trecute, mai mulţi tineri din Vaslui au fost în aceeaşi situaţie, din cauza fiicei unei ambulanţier care a sfidat restricţiile, scrie romani-buni.info.

„În după-amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat COVID 19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic“, anunţă în seara de sâmbătă, 8 august, Prefectura Constanţa, potrivit adevarul.ro.

Autorităţile au mers în control la unitatea turistică, unde au fost constatate următoarele: un tânăr bolnav de Covid-19 a sosit la complexul turistic din Costineşti, în data de 3 august, în jurul prânzului.

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul.

Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri).

Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora.

Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui.

Din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcţionează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazaţi circa 150 persoane, adulţi şi copii.

Au fost respectate măsurile de prevenire şi limitare a infecţiei cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât şi pentru turişti – covoraşe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepţie, marcaje privind circulaţia în incintă, afişe cu mesaje în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii, păstrării distanţei, igienei personale, asigurarea distanţei dintre mese.

Având în vedere faptul că toţi membrii grupului sunt contacţi ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiştii au părăsit locaţia cu acelaşi mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsura carantinării.

S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare şi decontaminare a suprafeţelor şi desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observaţional zilnic al turiştilor“, transmite DSP Constanţa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!