Noutăți de la CFR: Două trenuri Intercity vor scurta durata călătoriei între Brașov-Constanța și București-Suceava

După ce ani buni CFR Călători nu a avut niciun tren care să circule în regim de Intercity, pentru că niciuna dintre garnituri nu îndeplinea condițiile minime impuse de regulamentul european, compania de stat anunță introducerea a două astfel de trenuri. Tomis Expres și Ștefan Cel Mare Expres vor circula din 12 decembrie și vor respecta atât condițiile de viteză, cât și pe cele de confort impuse trenurilor Intercity.

De exemplu, Tomis Expres, va face legătura între Brașov și Constanța în doar 4 ore și 20 de minute, cu o oră mai puțin decât în prezent. De la Brașov la București va face 2 ore și 7 minute, va staționa 15 minute în București, apoi va parcurge ditanța București constanța în o oră și 58 de minute, scrie digi24.ro.

Trenurile vor avea în compunere vagoane modernizate, dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice și uși semi-automate, dar și vagoane restaurant.

Și durata unei călătorii spre Iași și Suceava se va reduce. Trenul Intercity Ștefan cel Mare Expres, spre nordul Modovei, va reduce durata actuală a călătoriei de la Bucureşti la Suceava: distanţa se va parcurge în 6 ore şi 10 minute.

Editor : Luana Pavaluca

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!