Orban: Poliţia ar trebui să-i amendeze în primul rând pe cei care deţin funcţii în stat şi nu respectă regulile sanitare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Poliţia ar trebui să îi sancţioneze pe oficialii care nu poartă mască în Parlament, adăugând că ar putea fi introdusă o prevedere regulamentară pentru amendarea de către instituţie a parlamentarilor care nu respectă regulile sanitare.

“Vom pune la dispoziţia Poliţiei orice fel de element care să-i ajute să aplice legea şi în cazul parlamentarilor care nu respectă regulile. Din punctul meu de vedere, Poliţia trebuie să-i amendeze în primul rând pe cei care deţin funcţii de responsabilitate în statul român şi care nu respectă regulile”, a precizat Orban, într-o conferinţă de presă la Parlament, scrie epochtimes-romania.com.

Întrebat dacă Poliţia va avea acces la camerele de supraveghere din Parlament astfel încât să poată aplica amenzi, liderul PNL a afirmat:

“Sunt convins că vor aplica legea şi în Parlament. Se va aplica legea şi la nivelul Parlamentului. Filmaţi-i şi voi pe oamenii ăştia [care nu poartă mască în Parlament – n.r.]… Eu vă mărturisesc, atunci când am condus eu şedinţele nu am sesizat parlamentari care nu poartă mască. Cine nu poartă mască va suporta consecinţele legii”.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că, în prezent, nu există o prevedere regulamentară privind penalizarea de către Parlament a politicienilor care încalcă regulile sanitare în interiorul instituţiei, dar că ar putea fi introdusă una.

Afirmaţiile lui Orban vin în contextul în care, recent, membri ai Guvernului au fost surprinşi fără mască de protecţie, iar, potrivit jurnaliştilor, pe holurile Parlamentului sunt mulţi aleşi care nu poartă mască.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!