Proteste anti – măști la școală pentru elevi, premierul Orban, răspuns de la Botoșani: Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii

În mediul online circulă o petiție pentru ca măștile de protecție să nu mai fie obligatorii la școală pentru copii. În capitală și alte localități, sâmbătă de la ora 16:00 au fost organizate proteste pentru a atrage atenția factorilor de decizie.

Premierul Ludovic Orban a fost la Botoșani și a auzit despre aceste mișcări sociale fragmentate, scrie botosaneanul.ro.

Susține că nici măcar nu a fost testată această variantă.

„Nici nu am testat acest lucru și majoritatea zdrobitoare a părinților susține purtarea obligatorie a măștilor. Iar pentru noi, care suntem pentru școală, să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, am luat această măsură și o susținem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,

Ludovic Orban, premierul României

Șeful Guvernului a recunoscut că autoritățile nu pot controla ce se întâmplă în afara școlii sau în familie. Însă la școală cel puțin măsurile actuale rămân ân vigoare.

„Am văzut că fost la un protest 100 și ceva de persoane, din păcate unii părinți au venit și cu copii și nu purtau mască. Într-o ocazie publică, într-o aglomerare publică. Îmi pare rău că există astfel de tendințe, din punctul meu de vedere este necesară această măsură și este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”,

Ludovic Orban, premierul României

La Botoșani a fost o tentativă de protest la vizita premierului din partea unor mame care nu mai doresc mască obligatorie pentru propriii copii la școală, însă în cele din urmă pare că au renunțat.

La sosirea pompierilor, autobuzul ardea în totalitate.

Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.

Pentru vizita premierului Ludovic Orban accesul spre două dintre obiectivele din parcul Cornișa, respectiv amfiteatru și patinoar a fost restricționat autoturismelor. Participanții la evenimentul electoral au avut o parcare special amenajată pentru această vizită, pe un teren neutilizat.

Un copil a fost transportat la spital cu ambulanța de terapie intensivă mobilă în urmă puțin timp.

Anunțul a fost făcut de  președintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Persoanele care dețin informații care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.

Ludovic Orban urmează să ajungă la Botoșani în aproximativ un sfert de oră.

Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România  Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de când PRO România a început la Botoşani un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România. Deşi suntem o formaţiune tânără, în doi ani familia Pro România Botoşani a devenit din ce în ce mai numeroasă.

Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Statistica de la nivelul județului Botoșani pentru cel mai recent interval de numărare indică o creștere a cazurilor pacienților care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2.

Părinți din întreaga țară dar și de la Botoșani protestează în diverse moduri față de obligativitatea pentru elevi de a purta mască de protecție la școală.

Vechii politicieni, de 30 de ani, tot ne amăgesc cu ideea atragerii investitorilor strategici în municipiu sau în județ. De 30 de ani pe vorbele lor tot așteptăm investitori strategici dar nu a apărut niciunul.

Candidatul independent la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu, a transmis un nou comunicat electoral.

Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco.

Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a prezentat astăzi cele două programe „Parcarea de la blocul tău” și „Parking supraetajat la Botoșani”.

Noaptea trecută, pompierii botoșăneni au intervenit aproape patru ore pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul unui magazin situat pe Calea Națională din municipiul Botoșani.

(P) Ca în oricare alt domeniu, și în videochat pot exista anumite riscuri și capcane pe care trebuie să înveți să le eviți.

După o zi întreagă de muncă, pompierii botoșăneni au reușit să stingă incendiul izbucnit vineri dimineață la trei case și anexe din satul Mesteacăn, comuna Corni.

(P) Veste bună pentru botoșănenii cu venituri reduse și probleme cardiologice: doctorul Gabriel Cristian de la București și-a lărgit programul de consultații medicale pe care le desfășoară săptămânal la Botoșani începând din luna august.

După prima săptămână de școală sau de grădiniță, cei mici merită un moment de relaxare. Iulius Mall Suceava îi așteaptă pe copii la atelierele de creație, locul în care creativitatea nu cunoște limite.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!