Raed Arafat: Nu mai sunați la 112 dacă ați rămas fără gust și miros!

Strategia de a-i interna pe cei asimptomatici se întoarce acum împotriva lui Raed Arafat și sistemului de sănătate. La începutul pandemiei oricine era asimptomatic era internat în loc să fie lăsat acasă. Acum, Raed Arafat le cere celor asimptomatici să nu mai sune la 112, să stea cuminți izolați. Toată pandemia Raed Arafat nu a fost în stare să facă distincția asimptomatic-caz grav, nu i-a instruit pe oameni cum să procedeze de la primele simptome, cu cine să ia legătura. Nu există o procedură clară pe care să o cunoască fiecare cetățean cu simptome. Unde să sune prima dată. DSP-urile sunt praf, spitalele sunt praf iar oamenii sună unde li se răspunde, la 112.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, le cere românilor să apeleze numărul unic 112 doar în cazul în care există o urgență majoră. Același apel l-a făcut și Ludovic Orban, premierul României, scrie romani-buni.info.

„Ieri, mai ales la nivelul Bucureștiului, am detașat și mijloace de transport, de la IGSU la ISUBIF, pentru recoltare și transport. Dacă un microbuz este folosit să fie transportați 4 pozitivi pozitivi, nu e nici o problemă. Nu o să-i punem cu cei suspecți. Aceste persoane nu pot circula cu mijloace de transport în comun.

Apelul către populație este următorul. Să nu apeleze la 112 doar pentru a fi testați, să nu sune doar pentru că au rămas fără gust sau miros. Asta încarcă foarte mult. Persoanele care au rămas acasă pozitive și se agravează situația, pot suna. 112 rămâne un număr excepțional pentru urgențe. Se simte presiunea, oamenii apelează la 112 pentru situații care nu sunt critice. Dacă este contact și nu are simptome, rămâne la domiciliu 14 zile”, a spus Read Arafat, citat de Gandul.

Ludovic Orban, premierul României, a declarat: „Cine nu are simptome, cine nu are în mod evident nevoia de a i se evalua starea de sănătate, nu trebuie să se ducă la spital neapărat.

Poate medicul de familie sau un medic de la Direcţia de sănătate publică să îi evalueze starea de sănătate. Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de evaluarea stării de sănătate sau de îngrijiri spitaliceşti, lăsând persoane care poate au nevoie de îngrijiri spitaliceşti să aştepte”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!